Waarom een skischoen op maat bestellen?
/
/
Waarom een skischoen op maat bestellen?

Waarom een skischoen op maat bestellen?

Skischoenen heb je nodig wanneer je gaat skiën. Met skischoenen kun je op je ski’s staan en de besneeuwde bergtoppen en vlaktes trotseren. Des te belangrijker is het dat je ook goede skischoenen koopt. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren die je maar kunt verzinnen, maar veel gebruikers klagen vrijwel altijd over hetzelfde. Pijnlijke en oncomfortabele schoenen. Daarom is het ook belangrijk om een skischoen op maat te bestellen en in onze blog vertellen we welke mogelijkheden er zijn.

Zonder pijn skiën

Een skischoen op maat bestellen is niet iets waar je zo snel aan denkt wanneer je een wintersportvakantie hebt geboekt, maar het is eigenlijk cruciaal om straks pijnloos en comfortabel op de ski’s te kunnen staan. Zeker wanneer je bijvoorbeeld net begint met het ontdekken van de wintersport. Nu lijken schoenen op maat dan een forse investering, maar het is het meer dan waard. Omdat ze perfect om je voeten sluiten geniet je van optimaal comfort en sta je ook veel zelfverzekerder en gefocust op de ski’s.

Wat veroorzaken de verkeerde skischoen op maat?

Wanneer je de verkeerde skischoen op maat aantrekt kun je allerlei ongemakken ervaren. Van het feit dat ze niet lekker zitten tot aan pijnlijke voeten, enkels en benen. Er zijn bepaalde klachten waar veel skiërs die de verkeerde schoenen dragen over klagen. Denk aan pijnlijke voeten, kramp in voeten en benen, pijnlijke drukplekken door het harde materiaal, branderige sensaties in voeten, pijnlijke scheenbenen en pijnlijke of gevoelige enkels. Op deze vervelende zaken zit je natuurlijk niet te wachten als je wat geld geïnvesteerd hebt in een wintersportvakantie waar je natuurlijk ook optimaal van wil genieten.

Hoe wordt een skischoen op maat gemaakt?

Een skischoen op maat wordt door een erkende specialist gemaakt en het is een compleet proces om ervoor te zorgen dat je straks de juiste skischoenen draagt. De specialist gaat eerst met je in gesprek door middel van een intakegesprek en vervolgens worden de schoenen aangemeten. Door zorgvuldige metingen te verrichten kunnen er schoenen worden gemaakt die niet alleen perfect passen, maar die dus ook alle eerder genoemde ongemakken voorkomen. Overigens kan een specialist je op basis van de intake ook doorverwijzen naar een orthopeed of fysiotherapeut. Om bijvoorbeeld te bespreken hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op een intensieve wintersportvakantie.

Investeren in nieuwe skischoen op maat 

Een skischoen op maat maken klinkt heftig en prijzig en als je nog maar net begint met skiën is het goed voor te stellen dat nieuwe schoenen laten maken een brug te ver is. Zeker als het risico bestaat dat je ze misschien één keer gaat dragen. Maar dan zijn er ook oplossingen om bijvoorbeeld je bestaande skischoenen aan te passen. De erkende specialist die ook de schoenen op maat maakt, kan jouw eigen skischoenen aanpassen, zodat ze comfortabel zitten. En ook dan voorkomen ze vervelende klachten, zoals pijnlijke en branderige voeten, krampen, pijnlijke enkels en scheenbenen en vervelende drukpunten die allesbehalve prettig aanvoelen. Ook schoenen die veel beter passen zorgen ervoor dat je meer controle hebt op de ski’s en dat je een compleet andere ervaring hebt wanneer je op de piste staat.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.