Vier je succes! Waarom dit zo belangrijk is
/
/
Vier je succes! Waarom dit zo belangrijk is

Vier je succes! Waarom dit zo belangrijk is

Als ondernemer stap je dagelijks uit je comfortzone. Ben je continue bezig met groeien, persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van je bedrijf. De focus ligt op vooruitgang en groei, daardoor vergeet je wel eens dat er ook genoeg successen zijn. In deze blog leggen we je uit waarom het zo belangrijk is om je succes wél te vieren. 

Successen op je agenda

Het ondernemerschap staat continue in het teken van groei en bijschaven. Je evalueert regelmatig. Wat ging er minder goed? Wat kan ik de volgende keer anders doen? Hoe kan ik nog meer omzet genereren uit acties A, B en C? Deze evaluaties zorgen voor een snelle groei en focus, maar je vergeet hier een belangrijk onderdeel. Stilstaan bij wat wel goed ging.

Successen vieren zou daarom, net als evaluaties, wekelijks op je agenda moeten staan. Neem de tijd om terug te kijken op de afgelopen week en wat er allemaal goed ging. Dit mogen grote successen zijn, zoals een nieuwe klant. Maar ook kleine successen, zoals je eerste ontwerp in Canva. Schrijf al je successen op en creëer er je eigen ritueel omheen. Bijvoorbeeld bij elk succes even applaudisseren voor jezelf. Of alle successen in een pot stoppen, zodat je daarin kunt kijken als je even minder blij bent. 

Vergroot je werkplezier

Actief stilstaan bij je successen gaat je werkplezier vergroten, omdat je iedere week weer een feestje hebt gecreëerd voor jezelf. Maak het feestje af met een klein taartje en het wordt een moment in de week om naar uit te kijken. 

Doelgericht

Successen vieren zorgt ervoor dat je jezelf gaat uitdagen om nog grotere doelen, nog sneller te halen. Er gaat niets boven het dopamine shot wat je krijgt bij een succesmoment. Stel daarom voor jezelf steeds nieuwe doelen. Dit kan een target zijn, een omzetdoel of een specifieke klant die je graag binnen wilt halen.

Het vieren van je successen zorgt ervoor dat je sneller leert, eerder uit je comfortzone stapt en grotere stappen durft te zetten. Er staat per slot van rekening een fijne beloning tegenover en die wil je wel. 

Een cadeau voor jezelf

Doelen stellen is leuk, maar een cadeau aan jezelf zal je extra motiveren om het doel te behalen. Heb je een groot doel gesteld wat je graag wilt halen? Hang daar dan ook een groot cadeau aan. Wilde je bijvoorbeeld al jarenlang een designer zonnebril, zoals een Ray-ban of een Gucci zonnebril? Gun jezelf dit cadeau dan als je je doel behaald. Kies juist voor een cadeau wat je normaal niet zo snel voor jezelf zou kopen. Dat maakt het extra leuk om aan jezelf te geven als je je doel behaald hebt en je je succes gaat vieren.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.