Hoe draag je een joggingbroek heren?
/
/
Hoe draag je een joggingbroek heren?

Hoe draag je een joggingbroek heren?

Een joggingbroek heren komt eigenlijk wel voor in elke kledingkast en dat is niet zonder reden natuurlijk. Een ander woord voor joggingbroek is joggingpants en hij vervangt in het straatbeeld steeds vaker een trainingsbroek. Het is echt een mode-item geworden en hij zal voorlopig nog niet uit het straatbeeld verdwijnen. Veel verschillende, zowel bekende als onbekende merken, hebben joggingbroeken op de markt gebracht. Je kan dus voor ieder type, model en budget een broek vinden die bij jou past. Maar wat is een joggingbroek precies en hoe moet je hem dragen? 

Wat is een joggingbroek precies? 

Als we het hebben over een joggingbroek en dan niet een joggingbroek heren in het specifiek, maar ook voor vrouwen en kinderen, dan denken we vaak aan een trainingsbroek. Maar een joggingbroek en trainingsbroek zijn niet hetzelfde. De specifieke eigenschappen van een joggingbroek zijn zacht, warm, van dikkere stof en meestal gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan. Daar zit ook direct het verschil in met een trainingsbroek, want die zijn vaak gemaakt van polyester en elastaan. ‘

Joggingbroeken zijn vaak wat wijdere, niet nauw aansluitende broeken die comfortabel zitten. Je draagt ze vaak lekker thuis, maar tegenwoordig zijn ze trendy. Je kan dus op meer plekken dan alleen thuis verschijnen met zo’n lekkere joggingbroek. 

Hoe moet je een joggingbroek heren dragen? 

Hoe je een joggingbroek moet dragen is een lastige vraag en het antwoord verschuift met de trends mee. Maar zou jij zo’n broek of een joggingpak dragen naar je werk? Het is namelijk een vrij nonchalante outfit die je niet zo makkelijk kan stylen. Toch kan je hem met de juiste combinatie naar je werk dragen. Het moet eruitzien alsof het bij elkaar geraapt is en niet bij elkaar hoort, maar toch stylish zijn. 

Ook al heb je een afkeer tegen een joggingbroek heren, hij is trendy dus het is zonde om hem niet in je kast te laten liggen. Ga hem dragen, ook naar nettere gelegenheden en zorg dat de styling goed is. Laat de kleuren bijvoorbeeld matchen en zorg dat je er gelikt uit ziet zonder dat het een aansluitend pak is. Ben je nieuwsgierig geworden naar de trends omtrent dit type broek? Kijk ook eens bij de scrumbo oftewel een vintage model van de joggingbroek. En kies er dan voor eentje die wel stylish is en gebruikt, maar niet een met gaten alsof je op straat leeft.  

Welke merken verkopen een joggingbroek heren? 

Als je op zoek gaat naar jouw perfecte joggingbroek heren dan kan je bij veel verschillende merken terecht. Er zijn goedkopere merken, zoals Bonprix en LightInTheBox, maar ook bekende sportmerken zoals Adidas en Puma. Je kan ze in veel verschillende kleuren en vooral ook modellen aanschaffen. Sommigen hebben elastiek in de broekspijpen zitten, terwijl anderen juist een losse broekspijp hebben. Er zijn modellen met broekzakken, zonder broekzakken. Maar wat ze eigenlijk allemaal wel gemeen hebben is het koordje om hem strakker om je middel aan te trekken. Want niets is zo vervelend als een afzakkende joggingbroek. 

 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.