Een nieuw pak voor een avondje uit
/
/
Een nieuw pak voor een avondje uit

Een nieuw pak voor een avondje uit

Dat is een duur pak! Zeker voor een gewoon avondje uit naar het casino. En dat kost natuurlijk ook geld. Ik was recentelijk hier aan het spelen.

Tijdens een recente reis naar een bepaalde high-end kledingwinkel op 5th Avenue. in New York schrok ik van de prijzen van sommige kleding. De gemiddelde prijs van de pakken zweefde rond de $ 3.000 dollar en hoewel ze een beetje hoog leken, was het ongeveer par, aangezien dit pakken waren van het maken van superkrachten zoals Brioni, Kiton en Ermenegildo Zegna. De schok kwam toen ik een Vicuna-pak van Loro Piana tegenkwam dat voor maar liefst $ 19.675 werd verkocht en een Kiton-pak, waarvan ik alleen maar kan aannemen dat het van puur goud is gemaakt (niet echt), omdat het werd verkocht voor een ongelooflijke $ 45.000 dollar. Het zette me aan het denken over een van de meest gestelde vragen als het gaat om herenpakken… Vertaalt een duurder pak zich echt naar een beter pak?

Kwaliteit versus extravagantie

Helaas is er geen snel en eenvoudig antwoord op die vraag, maar als ik zou worden ingedrukt, zou mijn antwoord zijn… Het hangt ervan af. Het kopen van een pak is voor de meeste mensen een investering, omdat het het eerste is dat de professionele wereld je kan zien en beoordelen. Hoewel de hogere prijs zich meestal vertaalt in een hogere kwaliteit, is dit niet altijd het geval. Er is een veelvoud aan ontwerpers die alleen vanwege hun merknaam een ​​hoge prijs vragen. Het grootste deel van de dollars die u aan hun pakken uitgeeft, betaalt u uiteindelijk voor marketing in plaats van voor het daadwerkelijke bouwen van het pak. er zijn ook momenten waarop de hogere prijs komt van de merken die “vlaggenschip” maken (zoals de extreme voorbeelden hierboven) dit is waar merken een ultra exclusieve versie van hun productiepakken maken en het is echt gemaakt om het duurste pak te zijn dat je kunt kopen. Dit is echt een voorbeeld van extravagantie in plaats van kwaliteit, aangezien het “vlaggenschip” -pak meestal tien tot twintig keer duurder zal zijn, maar in werkelijkheid zal het niet veel beter zijn dan de standaardversie van het merk. De beste kwaliteit pakken kunnen worden gedefinieerd door een zeer vaste en meetbare standaard en verrassend genoeg te vinden voor een relatief lagere prijs.

Waarnaar te zoeken:

Volledige canvas tussenvoering. De beste kwaliteit pakken worden geleverd met 3 lagen in de jas. De stof, het canvas en de voering. Het canvas is onzichtbaar voor de consument, maar het is wat het pak zijn vorm geeft. Om te zien of het pak een volledig canvas bevat, draait u de revers om en zoekt u naar kleine steeksteken, dit geeft aan dat het canvas met de hand is geruwd. Voel vervolgens de stof tussen de knoopsgaten. Rol het tussen je vingers en je zou een stuk canvas van binnen moeten voelen “zweven”. de beste kwaliteit pakken hebben altijd een volledige canvas tussenvoering.
Natuurlijke dierlijke vezels. De pakken van de beste kwaliteit worden altijd gemaakt met natuurlijke dierlijke vezels. Of het nu 100% wol, kasjmier, zijde, vicuna of een mix van een van deze is, geweldige pakken zijn altijd voorzien van deze stoffen. Vermijd pakken die een mix van door de mens gemaakte materialen bevatten, zoals polyester. Om te zien of het pak van een kwaliteitsstof is gemaakt, controleer je eerst het label, pak dan een bos van de stof en bal het in je hand. Kwaliteitsvolle stof zal terugveren en vrijwel geen kreuken achterlaten.
Met de hand gemaakte constructie. Dit is iets moeilijker te herkennen, maar een handgemaakt pak buigt en vormt zich naar het lichaam van de drager, terwijl een machinaal gemaakt pak de neiging heeft om op een zeer opvallende manier te plooien en te draaien. Om een ​​handgemaakt pak te herkennen, moet je de naden onderzoeken, meer bepaald de naden in de binnenste armsgaten. ze moeten op een zigzag lijken en uit 1 stuk draad bestaan. Machinaal gemaakte naden hebben stiksels die op een ketting lijken en worden gemaakt met 2 stukken draad. Handgemaakte constructie is het kenmerk van de beste kostuummakers en is te vinden bij off-the-rack merken of bij de beste maatpakken en hun kleermakers.
Zoek naar deze drie kenmerken van een pak van topkwaliteit en negeer de merknaam… je zult verrast zijn. Er zijn tal van onbekende merken die deze kwaliteiten dragen en een redelijke prijs vragen.

Het pak van de beste kwaliteit is het pak dat je je kunt veroorloven

Veel mannenbladen zullen je aanmoedigen om 1 echt duur handgemaakt pak te kopen in plaats van 4 goedkopere machinaal gemaakte pakken. Hoewel het gebaseerd is op het gezonde principe om kwaliteit boven kwantiteit te kopen, kan dit advies erg misleidend zijn. Elk lichaam moet ergens beginnen, en het is gewoon niet realistisch om slechts één pak in je kast te hebben. Begin met het kopen van de pakken waarmee je een complete garderobe kunt bouwen. Als je het je kunt veroorloven om alle handgemaakte pakken van topkwaliteit te kopen, beknibbel dan niet, maar als je net als de meerderheid bent, is een kast vol met $ 1.000 pakken misschien uit den boze. Als je een machinaal gemaakt pak koopt, sla dan opnieuw het merk over en zoek naar geweldige stof en aandacht voor detail. Er zijn tal van geweldige aanbiedingen voor pakken, het belangrijkste is om te weten waarnaar u op zoek bent.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.